Bajka o mrtvoj carevoj kćeri 

- Gostovanje -
Redovno u okviru programa gostovanja
Drago nam je da u redovan program gostovanja možemo da uvrstimo čudesnu Bajku o mrtvoj carevoj kćeri, po tekstu Nikolaj Koljade, u režiji Nataše Radulović.
Cena karte: 400 rsd
GOSTOVANJE

Bajka o mrtvoj carevoj kćeri

Selektor: Nada Macanković
Tekst: Nikolaj Koljada
Režija: Nataša Radulović 
Podela: Teodora Ristovski-Rima
Pavle Jerinić-Maksim
Milan Vučković-Vitalik
Iva Kevra-Nina

O PREDSTAVI

Koljadine likove vezuju očaj, besmisao, neostvarenost, nedostatak perspektive. Prljava, zapuštena žena, životinjoubica, profesionalna kurva, neradnik, imigrant, ali i sitni kapitalista koji u potpunosti odgovara društvenom kodeksu, zapravo su isti na bazičnom nivou, svi su ljudi, prema tome, svi imaju iste potrebe, težnje, stremljenja. Ljudska potreba da bude voljen nije zakazala ni među pripadnicima marginalnog sloja društva, koji, da bi je zadovoljili, primorani su da koriste surova sredstva, zalazeći u nasilje i kriminal da bi se domogli nečega što bi trebalo da im, kao ljudima, pripada. Bez zadovoljene potrebe da bude voljen čovek će biti nepotpun, bio on nakaza ili ne. Oni se smeju nakazi, a zapravo su i sami nakaze…

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi “Bajka o mrtvoj carevoj kćeri” na međunarodnom festivalu “Koljadi predstave” u Ekaterinburgu pripala je srpskoj glumici Teodori Ristovski.

POGLEDAJTE I DRUGE PRODUKCIJE